t
CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

m.e.n.a.n.t.i t.a.n.g.g.a.l 1.4.j.a.n

sorie kawan-kawan,da lame aku x m'update bende nih..
mase ku selalu diragut oleh rakan karib ku yg setia bsmeku xkire wktu susah ataupon senang..
nme jejaka hencem tu sape lg kalau bukan encik "assignment"..lol
ehm..berkisar hidup aku, skg aku kene bnyk bersabar..
bdoa spye dkurniakan ketenangan jiwe yg tak kunjung padam...
memandangkan
berbagai mslh aku hadapi skg nie
tmasuk la org sekeliling,peribadi,pelajaran..
aku betul2 mhitung hari skrg nie,xsabar nk balik,
nak tenangkan fikiran yg kusut,merawat hati yg sakit...
14JANUARI
hari kebebasan
woo..ooo..ooo balik kampong!!!!!x2 (lagu sudirman)
terengganu here i come,wait for me.
nok makang kepok lekor,nasik dagang,laksam,sata
nasi dagang
keropok lekor
laksam

sata
tiket x book pon lagi..
sje cri nahas kan...
miss u mom n dad n sis n bro
xsabo nok tengok adek aku,nak tengok prubahan fizikal selepas di khatan kan...
hohoho
agak nakal yep....
tp
tibe-tibe aku rase da tua sbb aku da nk mnamatkn zaman keremajaan ku
dan melangkah masuk ke alam kedewasaan
scre fizikalnye aku x ubah cm budak sekolah
tp
umurku sebenanye da nak masuk 21 taon
haha
tuanye
ee...xnak!!!!!!tulun-tulun!!!
muke monyok

c.u.t.i a.t k.u.c.h.i.n.g

hari nie cek hana nak wat salam perantauan kat sumer umat islam

cek hana xbalik ganuu raye taon nie
braye ngn kawan2 kat unimas
da 2 taon cek hana xleh balik smbelih lmbuu ngn owg kampung cek
(p/s: mcm la penting sgt aku time smbelihn tu,xmmbantu pon)
hohohoho
haa...ni gmba raya cek hana ngn kawan kt unimas
slamat tinggal lembu baek!!!
lmbu betina yang kentut kuat tnda protes!!!
lembu paling ganas...

skg cuti mid sem..cek hana amek pluang nie nak explore selok belok negeri sarawak..cek hana pegi sempadan indon name tmpat tuh serikin tp kawan cek hana pggl selikat..cek hana gi bulu lebat mall tp...
nme sbena dye boulevard mall....
ssh nk sbut bo...li...ved..
the spring mall
ala carte shoppg cmplex
tun jugah shoppg cmplex
riverside shoppg complex
everrise mall
tgk movie kt parkson..
haa...
tmpt plg best tmpt jual kek lapis ngn ikan terubok masin
kene naek sampan..
50sen je tambang..

murah2..dayang salha kek lapis!!
lelong2...ikan terubok masin!!
suasana bandaraya kuching time maghrib
supreme chicken restaurant
gamba kat bawah ni haa
kat art gallery the spring..
kat situ ade bnyk lukisan2 yg cantik2...

saya la lukis semak samun nih...terror kan saya!!
ada gaya tak???....
ini spek mata saya!!!!
seksi u!!!keh3....
ish..ank sapo la nih...
eee,busuknye ketiak!!!
lukisan apakah ini???
cedap nye ulat...nyum2...
nmpaknye pcutian cek hana smpai cini jek..
focus on study lak
exam xhabes lagi...
percutian yang akan datang cek hana teringin sgt2...
daki gunung santubong and berkunjung ke kampung budaya...

to be continue....


kamek sik madah sama kitak????

aku ade sorg kawan..
kawan nie dye mcm nak rapat ngn aku tp aku rse xleh nk rapat ngn dye...
aku pon xtaw  knapa..bile ak nmpk je mke dye,aku akn trus jadik pendiam n xrse tak nak ckp..
sng ckp moody laa..da bnyk kali aku cube menjauhkan diri dr dye..
tp..
dye still cam xtaw ape2...smpai ada satu tahap tu aku terpaksa tinggalkan dye time nk gi kelas...
aku rimas bile ade org mcm tu dlm hidup aku..tiap kali aku nk gi kelas,aku akan cari helah supaya aku xkan pegi kelas together2..
dan bile dlm kelas.aku akan cube x duduk bsebelahan dgn dye..
aku xleh nak fokus kalau dye dekat ngn aku...
yg aku heran,dgn smua org aku blh go on..boleh di ajak bebual,study sme2 tp bkn dgn dye..da la tiap kali bergrouping,dye nak stu group ngn aku..hey,come on laa..xbes laa mcm nie..hidup aku jd x tentu arah..x tenang.. ape perlu aku buat lg supaya dye faham yg aku can't get along dgn dye?????
aghh!!tensen aku!!
tp alhmdllh..aku ad tmpat mngadu if aku rase tak tahan sgt...
bnde nie boleh wt aku nanges,wat aku rase besalah taw..
stu lg,aku x suke sikap dye yg ske ckp lepas..da taw org sik suka,bile becakap tu pndai2 la btapis cket..
jgn wat kbncian aku nie menebal taw!!
AND
aku mula menyedari yang bukan aku sahaja sik suke dye
tp
rmai kawan2 sekeliling aku pon sik suke dye..even bru kenal dye...
kwn kamek madah,dye mmg jns x ada kwn n xpndai b'kawan...
dan dye sdg mncari2 kawan yg boleh bg advantage kpd dye...
tp
aku sik da apa2 la nk bagi kt kau..
so..
jgn ngegeh2 kawan ngn kamek!!!
oke!!!

~~psychosocial~~


ITS about three months aku membesarkan blog aku yg xseberapa nie...
dunia nie sgt fun tuk mereleasekan depressed..
da lme sgt aku x update bnde nieh smpai da bkulat hjau jdik nyer...heheh...
hr ni kelas aku pd sblh ptg,sgt bes..blh bgn leawt..kikiki..
org tua2 ckp,kalo nk kawen,jgn kawen ngn ank dare yg ske tdo,tp ape aku kesah..
its me oke!!
oke!!back to our root...

aku skg da bgelar mahasiswi di bumi kenyalang ataupun borneo...
walaupun dye stil kt malaysia tp aku rase sgt2 kekok dgn kehidupan di sini,..
cbe bygkn kite dikelilingi 70% non muslim dan hnye 30%  yg muslim..
agak mjadi kejutan la jgk,,
kalau x kuat iman,boleh sesat laa..
aku mgaku,kehidupan aku kt cnie cm da berubah cket
tp
aku still kuatkan iman utk selalu membuat pengisian rohani,berkawan dgn org yg spatutnye 
supaya aku x sesat sama..
insyaAllah
dgn cre tu aku dpt mndekatkan diri kepada-Nya..

hmpir sbulan aku tggl cni
tp
aku still sesat time nak msuk kelas
bnyk kali jgk la aku tersalah masuk kelas
tp nsb baek la sesat berteman
kalau sesat sorg2,sgt memalukan
semalam 1st class tuk kelas ketrampilan diri
time tu aku sorg2 sebab dye bg group mngikut alphabet
kawan2 len sumer da bpecah
nseb baek la ktua aku si sulaiman ni satu group ngn aku
ktorang salah msuk kelas 
dan ktorg mmainkan peranan utk mjdi actor n actress y x berbayar
dgn mke slumber,ktorang klua konon2 nak jwb phone msg2...
hoho
mjadi jgk lakunan kami!!
sengaal !!

%$# teristimewa buat hanachiwa!! #$%

Tajuk kat atas xley blaa....cam org prasan je kan...hihi...
semalam aku dpt lagi stu sajak dari kawan baek aku...
tah knpe laa dye ske sgt buat sajak tuk aku sejak kebelakangn nie...
aku pon heran laaa...timmbul tnde tny..
knpe???knpe???knpe????
cute x???mcm cik hana kan>>??

erm tajuk sajak nie xtaw ape....
sbb tuan pnye sajak pn da konfius nmpknye nk bg tjuk pe....wakaka...
ni laa sajak nye....
as lovely as you look
as tender as your smile

crystal clear, endless horizon in your eyes
where am i when i was looking into your eye?

as warm as beautiful june,
as cool as snowy switzerland.

if you say no
i will leave

and

if no to no
sooner
you will turn to flower
i'll always as your leaves
and will never leave.


((luahan hati+diary))

yeay!!!!
my new bodo-bodo beruk!!!!
hari nie 4 da whole day aku berusaha mngubah belog aku yg comot nie....
10s rakan blogger yg bnyak mmbantu....
especially yg aja aku cre nk wat doodle
kpd "awak" yg mnjenguk blog saya dan ckp blog saya klaka tuu,10s taw sbb sudi jgk t
injau2 kegiatan saya..hahaha...
perasan gituu....
tggl 17hari lagi tuk aku bsame kluarge
sgt2 sdeyh
tp
smpan j dlm hati
kalo nak nanges pon,time tido laa
haha
xda org taw
sbb
org da titow
hari ni mood sy da okey cket
nak lupe bnde yg mnyerabutkan kepala
xmau igt2 lagi
sakit sgt2
wlaupn dye xtaw knape
tp
aku dgn pdirian ku yg suke bdiam diri
dann yg pntg
BUAD BODOH
huuhuuu
cool kan!!!!
aku x sesempurna spt dye inginkan
i am ordinary gurl
i have nothin
but 
aku punye hati dan perasaan yg perlu dijage!!
sekian terima kasih (versi alleycats)
assalamualaikum!!!!

d0nt want to start any conversation!!![my diary 4 today]

trouble is a friend
without friend,there's no trouble...
friends include boyfriend,gurlfriend,best friend...
but
life is empty without them
so
we have to be a good friend to make sure our friend happy...
(aku benci kwn makan kwn,baek kat depan tp mpat kt blkg)
ape aku mencarut nie...wat essay b.i kerr??
sengall...
sentimental bet0l laa!!
soie kengkawan,mood aku dalam keadaan xbetul sket...
bile mood giler cmnie
aku suke wat bende2 pelik..contohnye...
see!!
this is my stupid doodle..
aku rase nie bkn doodle bangkali noodle...
1st paint,teramat la pain skali mate aku nak nengoknye...
jengjengjeng!!!
mak aih!
mcm rmbut aku time bgn tido jek...
eee...xmalunye publish bende bodoh cmnie...
oke,balik pd tajuk belog...
aku pon pelik,knpe aku taruk tjuk tuu..
erm..
xlme lg aku da nak start bukak buku kat unimas bumi kenyalang..
sinonim laa name aku ngn lgu jinbara
FARHANA BUMI KENYALANG
dA nak tggl negeri kopok lekor nie..
bile la bole jmpe plak kopok lekor nie ek..
sebenarnye aku xtaw nak post ape..
tu yg merepek tak tentu pasal
skurang2 nye bole la lepas kan tensen yg mnyrabutkan kpala hotak nie...
tensen-tensen
bile laa aku bole mjauhi bnde2 mcm nie
smakin lari,smakin dekat,smakin sayang
bodoh betol laa
silap aku mnceburi bidang trjun nie
kalo dr dlu aku x amek step nie,xjadi lagu nie.
tulun-tulun
aku nak remove step nie

p/s---ini diari semata-mata..kalo terbace..sila abaikan..
from : manusiapeliktapibenar




*< bile.orang.ganu.cakak.key.ill >*


  • semalam tidur tak pasang ubat nyamak.habis merah-merah badan kene kentit nyamak.
  • eee...banyaknye nyamak.beberong.
  • banyaknye pasu kt sini.bercotek aret.
  • nak fotostat kertas ini dua helai.nak selalu.
  • saje je nak gerak sampah nie.daun kering berkuban hanya.
  • aku pelenkon jugak centon ni karang,bengkak combon.
  • knapa tak royak awal-awal?sentak karun aku.
  • cube buat lari baldi tu skejap.
  • dahi aku bincut langgar pintu tadi.
  • masam reban mempelan nie.
  • kak,keropok singget.buat samah-samah.
  • sori,i tak sengeleng lalu kat sini.
  • belan-belan awak gi kedai,tolong beli megi kat saya sebungkus.
  • engkau nak ke takboh?
  • awak,gula2 ni sedap.nak rase sutir?
  • abg,air kelapa satu?"dik,air nya xda la,xdan nak kerabat pokok nya."
  • kacang ni menempus pulak!
  • acik,tolon rebus tela 3 butir.
  • jom simpan rumah,da bkuban hanya mcm tonkan pecah.
  • kucing berak mengata rawa.busuk banga bau nya.
  • mak cik,bagi saya sumpit gelenya tuu!!
  • habis punah ranah baran saya.

the diary of tesedey !!!

SHOCKING NEWS
hari ni cuace agak panas..
so duk lam uma je sambil jenguk2 belog org
hr nie aku dikejutkan dengan berita kematian kwn aku yg merupakan tok imam kt matrik dulu..
sggh bertuah pergi dalam keadaan syahid cmtu
(xcden time nk g solat subuh kt msjid)
al-fatihah
moga beliau tenang disana.....

HEPI NEWS
ada sorg kwn aku nie tah knpe laa baek hati benor
slalu j mhiburkn ati aku
wlaupn
dye mncul skejap cuma
our c0nversation blaku kt lam fb jek
bkn chat
bkn comment
tp
hny berbalas msej
bile bblas msj nie taw2 j laa.
lmbt cm siput.
hru tue dye hadiahkan aku sbuah sajak
dramatik giler sajak uh
mmg x ku sgke,x ku duga lah
aku xphm sgt sbnrnye sajak tuu
tp 
ayat2,stiap patah pkataan yg digunakan tu,
fuyyo00!!
high giler
smpai bukak dctionary
hahaha
almaklum ler,
aku nie bkn nye pndai sgt bhse omputih nie...
dengan ini,aku nak mempersembahkan sajak uh kat kowang sumer
see,see,see
read,read,read
tajuknye

"melodrama of sparrow and sparrow"

a young innocent sparrow
was chirping below the sun
toward the flock of white's

it fly with passion
and landing with nose
shivered feather signaling fear
shivered heart sign of the other heart

one over 12 now passed
glances over glances
feets now rusted with earthy dust
sense your name
your chemical senses

then,
smells the same air
flying ear to ear
cold sweetnesses as warm glacier
sparrow felt blessed

then,
happyness as wall of waterfall but
that, river now froze up

sparrow now untounged
sat under green shady tree
closed his mind
to cover
from the rain of water and ice

TERIMA KASIH AWAK!!!

%#* lessons in love %*#

ONCE A DAY
LOVE

give him or her some advises.
for eg;about dating,or evrythin we need to know  about men and women

take a time to say "i love you" and mean it.

think about what you admire about your partner.
(tellin him wudn't hurt,either)

talk for half an hour about anything and everything

dun ever say the word "BORED"
cuz it will hurt ur partner

laugh t0gether.being playful can soothe a stressful day
p/s ; live to love is so sensitive and a lot of emotional

cel0teh ganu sebel0m poce!!!

 lately aku teramak sangak lah bz...
 nok update belog pong dok menyempat...
 hari nie last day aku keje...
 so,pah nie bole la aku jeng0k2 belog aku hok lame doh x ditebas,direwang  nie,dh besem0k samun namp0knye....
 berbulu mata u olz tengok kan...mak oii btape ssh nye aku crik idea nk post kat 
mnatang nih..
 pejam celik pejam celik...tuptup.. seminggu doh rupenyer aku duk mikir..
dh bjuntai bruban janggut nih,bru la jmpe idea kat dalam bar0h(sawah padi) blakang rmh nenek aku punye tok ki...rahahaha!!
dikesempatan ning aku n0k ucapkan selamat bp0se...jgn dok pose plop...huhuhu....
tuhan maroh...wakaka...
 bear in mind,sape pose penoh dapat duit raye banyok2...
time poce kene lah jge adab bpoce..jgn poce yangyuk sudoh lah...
jgn nok boros2 sgt....tuhan pong dok suke gitu....
awok2 sumer nie...pkare hok paling molek skali buat, kurangkang prcakapang...
insyaAllah,kurang lah siket dosa tue....make boleh elok dari wat tuppat(mengumpat)...
jgn lupe belek2 cket gambo kat bwoh nih...


first day keje...(^_^)

todat is 1st day aku keje kat stesen minyak caltex...kne jge kaunter..mggelabah giler...tersalah touch screen cket jek,da blurrr!!!keje kat ctu mmg bez sbb kawan kat tmpat keje aku tu mulut dye potpet-potpet..ade jek bnde nk dicakap...huuhaa..
tersangatlah ser0nok!!

keje mmg bez tp
xmnang tangan time rmai customer

slalu kire duit takot shot ke ape..dlm sklip mata blh dpt 1000..
hri nie hsil jualan minyak 8000 dr pg smpai tghari...fuhh..lumayan..
duit dtg dan pergi sekelip mataa
ble da ptang cket..aku da mule rse ngntuk sbb xrmai sgt customer...
time b0oosannn!!!mcm nie la rupenye..
skang nie mse tuk blog pown da limited..soo..soory la kalu aku x m'update yek...
tp
aku akn cube sdye upaya mhidupkan suasane blog yg suram nie...wakkaka...



cinta ini membunuhku!!

Adoyai..ape lah naseb aku nie kann..lepas satu satu buat hal..sakit hati bet0l laa!!aku da mati kutu da pk caner nak kekal ngan pakwe2 aku sblm nie...lelaki sumer gatal..xmenghargai perasaan perempuan..aku bukannya jenis liar pn,bkn suka sangat layan lelaki..tp..disebabkan ka0 la aku jadik cmnie..ak jadi liar cket..sumernye disebabkn ka0..aku nak buktikan yg aku pun blh wat cm ka0..biar ka0 sedar yg aku nie pon blh pasang ramai..petik jari je,bderet datang wa cakap lu!!...hahahaha...ka0 igt ka0 hensem,ka0 blh sng2 nak maenkan org ek..ee..pantang btol la aku ngn malaun cmnie...mulut manis bak madu..janji yg ditaburkan huiii kalah mr.sweet talker...haktui jaa...hampehh..sumer tuu mimpi ngeri je kala0 ka0 nk taw..huuhaaa....sakit hati aku..dah mendidih nie...remuk..heartbroken....naseb baek x pggil ambulans je...weewoo..weewooo...dulu ka0 tipu aku..ka0 kate hati ka0 utk aku je..tp skg hati kao da bbelah bhgi..bru skg aku sdar yg ka0 ckp hati ka0 tuk ak j tu adalah hati lemboo..moo..moo...kuang3...bile aku dah jd cmnie,ko wat2 tegur taik plak..konon2 ka0 blh mngubah diri aku spy jadik cm dolu,supaya aku dpt bsme ka0 balik...nak nshat konon,diri ka0 tu 2 kali 5 je ngn aku..kok ye pon,ubahlah prangai ka0 tu dulu...v.a.v.i....aku nak nasihatkan kat pompan2 kat luar,jgn la ka0 mpercayai lelaki sepenuh hati ka0..kala0 ye pn pcye,tinggalkn secebis curiga...ni sumer tuk kebaikan diri masing2..jgn smpai maruah tergadai,baru nak menyesal...

sdeyh dowh mengenangkan naseb nie!!!!!

p/s = cerita diambil menerusi pengalaman kawan cek sendiri!!!

awas l3laki kasanova!!!

casanova

* HIPOKRIT
ckp xske tu xske ni..comment sane,comment cni..tuptup yg dy ckp xske tu la fevret dye sbnrnye..
* TAK TEPATI MASA
time dating,tgk siapa sampai dulu..kalau korang smpai dulu..mmg da sah2 lelaki nie kaki ampu..
* JANJI KOSONG
jnji nak kawen,nak dapat anak,bli rmh besar,kete besar,,tp ..poket kosong...
* PaNDAI BERKATA-KATA
mak oii,kalau bab2 bkate2,fuhh,,mnusuk jantung hatiku..mcm puteri kayangan berjumpa putera raja jek.tp...masyaALLAH..
* BRANDED
xmaen r bundle2 bro...kasut lelong kat kaki 5 tu x pandang pon..silap2 hari bulan buku lima gak ak bg ko rase..
* BANYAK ALASAN
ble ajak jmpe,bermacam2 alasan..ataupn ble anda tegur je ap2 yg bkaitn diri dye..they will hit u back..dye akn carik kelemahn u balik...
* BERLAGAK MACHO
bajet macho konon..jalan ala2 model la tuh...tsepak batu kang,tertonggeng gak jatuhnye...
* BERANI BERTINDAK DI LUAR BATASAN
cewah..konon2 hero ler tuu..64 jek cek kak tgelincir,trus nak tlg agkt..pdhal nak amek ksempatan
* GUNA PARAS RUPA
lelaki cmnie dye gne kehenseman dye tuk mmikat wanita.bajet hot.nak mngaburi mata wanita yg lemah ini..
* PERAHSIA
xske crite prihal bkaitn fmly background or whatever..knp yek???haa...jwpannye mst la dye kne bjage2,kalau x,nnti kant0i la kannn....

so..berhati2 lah pada kaum hawa diluar sane yek..jgn terpedaya ngn lelaki kasanova cmnie....
peace!! 
(0_0)

awasss!!!

menyampah orang berlagak cute dan sombong

"ap tengok-tengok???"
Uhh panas..panas...nie ba0 panas dunia cek kak oii...panas akhirat hangpa tak taw lg kan...kuang3...
bawok ler sedor diri cket,kite kat tas dunia nie hnye smentare..hampa yg duk bajet control macho,bajet control ayu kt cni wat pa....mnyakitkan mata cek ja....hang igt hang tu chomey sgt ka..p cek muka kt cermin tu dulu...muka cntek sbb make up 2,3 lapis wat pa...cantek kt dunia x smestinya cntik kat akhrat kan...uih...cek pantang bebenor ngn mnusia lanie...kita duk snyum meleret2 smpai besak mulot2,depa buat2 xnampak ja...mentang2 Allah kasi rezeki lbeyh..depa trus smbong..lupa diri no..syg bonar,mudo2 dah gilo..bkn stkat org muda ja smbong,yg tua bangka pon sme je (rumah kata prgi,kubo kata mari)..so scary...smua nie hak ALLAH weyh...tuhan nk trik blik rezeki skjp ja,dlm skelip mata ja...syukur la dgn apa yg ada..jgn duk riak ,takbur sgt....kite kat ats dunia nie same je wlaupn aku xcute,kau cute..yg kat ats,jgn lupe yg kt bwh nie..jgn ditindas org2 yg d bwh malah bntulah antre stu sme laen...bru la hidup s0nang lenang eh..

geng slipper japan!!!

penduduk kg kembang semangkuk sdg bposing....
 saat2 manis mse at matrik d0lu kala msih lg bgendang gendut d igtn..nie la st time ak maen baling slipper japan yg besar nye mak aii,cam jin yg pakai...huuhaa....maen plak ngn pduduk kg kmbang smangkuk,,peghh mmg kalah r kanak ribena..pnuh ngn gelak ktawe jek..rahahaha....
 
warming up dlm lopak
 haha,..si mamak tgh carik mgse tuk d ajak bgolek2 dlm lopak...
waa...rindu bangat seyh kt korang....gempak hbs ar kal0 bab2 maen....hihihi
selepas kjadian
 part paling bez nak maen kat mne lg kalau bkn kt datarn tmenggung..
agak2 dah p0nat maen baling slipper koyak..ktorg pn rest kt tpi longkang smbl lepak2...woo...chill laa...smpai lupe paper kimia stu lg....kuang asam pnye b00duck...
mne korang nie,ble nak maen sme2 lg nie???? 
ap pn,ak xkn lupekn korang smpai ble2
rinduu giler kt korang...
p/s ; tiey 10's 4 da m0vie H27..yuhuu!!
 

 
.........................