t
CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Search This Blog

cel0teh ganu sebel0m poce!!!

 lately aku teramak sangak lah bz...
 nok update belog pong dok menyempat...
 hari nie last day aku keje...
 so,pah nie bole la aku jeng0k2 belog aku hok lame doh x ditebas,direwang  nie,dh besem0k samun namp0knye....
 berbulu mata u olz tengok kan...mak oii btape ssh nye aku crik idea nk post kat 
mnatang nih..
 pejam celik pejam celik...tuptup.. seminggu doh rupenyer aku duk mikir..
dh bjuntai bruban janggut nih,bru la jmpe idea kat dalam bar0h(sawah padi) blakang rmh nenek aku punye tok ki...rahahaha!!
dikesempatan ning aku n0k ucapkan selamat bp0se...jgn dok pose plop...huhuhu....
tuhan maroh...wakaka...
 bear in mind,sape pose penoh dapat duit raye banyok2...
time poce kene lah jge adab bpoce..jgn poce yangyuk sudoh lah...
jgn nok boros2 sgt....tuhan pong dok suke gitu....
awok2 sumer nie...pkare hok paling molek skali buat, kurangkang prcakapang...
insyaAllah,kurang lah siket dosa tue....make boleh elok dari wat tuppat(mengumpat)...
jgn lupe belek2 cket gambo kat bwoh nih...


first day keje...(^_^)

todat is 1st day aku keje kat stesen minyak caltex...kne jge kaunter..mggelabah giler...tersalah touch screen cket jek,da blurrr!!!keje kat ctu mmg bez sbb kawan kat tmpat keje aku tu mulut dye potpet-potpet..ade jek bnde nk dicakap...huuhaa..
tersangatlah ser0nok!!

keje mmg bez tp
xmnang tangan time rmai customer

slalu kire duit takot shot ke ape..dlm sklip mata blh dpt 1000..
hri nie hsil jualan minyak 8000 dr pg smpai tghari...fuhh..lumayan..
duit dtg dan pergi sekelip mataa
ble da ptang cket..aku da mule rse ngntuk sbb xrmai sgt customer...
time b0oosannn!!!mcm nie la rupenye..
skang nie mse tuk blog pown da limited..soo..soory la kalu aku x m'update yek...
tp
aku akn cube sdye upaya mhidupkan suasane blog yg suram nie...wakkaka...



cinta ini membunuhku!!

Adoyai..ape lah naseb aku nie kann..lepas satu satu buat hal..sakit hati bet0l laa!!aku da mati kutu da pk caner nak kekal ngan pakwe2 aku sblm nie...lelaki sumer gatal..xmenghargai perasaan perempuan..aku bukannya jenis liar pn,bkn suka sangat layan lelaki..tp..disebabkan ka0 la aku jadik cmnie..ak jadi liar cket..sumernye disebabkn ka0..aku nak buktikan yg aku pun blh wat cm ka0..biar ka0 sedar yg aku nie pon blh pasang ramai..petik jari je,bderet datang wa cakap lu!!...hahahaha...ka0 igt ka0 hensem,ka0 blh sng2 nak maenkan org ek..ee..pantang btol la aku ngn malaun cmnie...mulut manis bak madu..janji yg ditaburkan huiii kalah mr.sweet talker...haktui jaa...hampehh..sumer tuu mimpi ngeri je kala0 ka0 nk taw..huuhaaa....sakit hati aku..dah mendidih nie...remuk..heartbroken....naseb baek x pggil ambulans je...weewoo..weewooo...dulu ka0 tipu aku..ka0 kate hati ka0 utk aku je..tp skg hati kao da bbelah bhgi..bru skg aku sdar yg ka0 ckp hati ka0 tuk ak j tu adalah hati lemboo..moo..moo...kuang3...bile aku dah jd cmnie,ko wat2 tegur taik plak..konon2 ka0 blh mngubah diri aku spy jadik cm dolu,supaya aku dpt bsme ka0 balik...nak nshat konon,diri ka0 tu 2 kali 5 je ngn aku..kok ye pon,ubahlah prangai ka0 tu dulu...v.a.v.i....aku nak nasihatkan kat pompan2 kat luar,jgn la ka0 mpercayai lelaki sepenuh hati ka0..kala0 ye pn pcye,tinggalkn secebis curiga...ni sumer tuk kebaikan diri masing2..jgn smpai maruah tergadai,baru nak menyesal...

sdeyh dowh mengenangkan naseb nie!!!!!

p/s = cerita diambil menerusi pengalaman kawan cek sendiri!!!

awas l3laki kasanova!!!

casanova

* HIPOKRIT
ckp xske tu xske ni..comment sane,comment cni..tuptup yg dy ckp xske tu la fevret dye sbnrnye..
* TAK TEPATI MASA
time dating,tgk siapa sampai dulu..kalau korang smpai dulu..mmg da sah2 lelaki nie kaki ampu..
* JANJI KOSONG
jnji nak kawen,nak dapat anak,bli rmh besar,kete besar,,tp ..poket kosong...
* PaNDAI BERKATA-KATA
mak oii,kalau bab2 bkate2,fuhh,,mnusuk jantung hatiku..mcm puteri kayangan berjumpa putera raja jek.tp...masyaALLAH..
* BRANDED
xmaen r bundle2 bro...kasut lelong kat kaki 5 tu x pandang pon..silap2 hari bulan buku lima gak ak bg ko rase..
* BANYAK ALASAN
ble ajak jmpe,bermacam2 alasan..ataupn ble anda tegur je ap2 yg bkaitn diri dye..they will hit u back..dye akn carik kelemahn u balik...
* BERLAGAK MACHO
bajet macho konon..jalan ala2 model la tuh...tsepak batu kang,tertonggeng gak jatuhnye...
* BERANI BERTINDAK DI LUAR BATASAN
cewah..konon2 hero ler tuu..64 jek cek kak tgelincir,trus nak tlg agkt..pdhal nak amek ksempatan
* GUNA PARAS RUPA
lelaki cmnie dye gne kehenseman dye tuk mmikat wanita.bajet hot.nak mngaburi mata wanita yg lemah ini..
* PERAHSIA
xske crite prihal bkaitn fmly background or whatever..knp yek???haa...jwpannye mst la dye kne bjage2,kalau x,nnti kant0i la kannn....

so..berhati2 lah pada kaum hawa diluar sane yek..jgn terpedaya ngn lelaki kasanova cmnie....
peace!! 
(0_0)

awasss!!!

menyampah orang berlagak cute dan sombong

"ap tengok-tengok???"
Uhh panas..panas...nie ba0 panas dunia cek kak oii...panas akhirat hangpa tak taw lg kan...kuang3...
bawok ler sedor diri cket,kite kat tas dunia nie hnye smentare..hampa yg duk bajet control macho,bajet control ayu kt cni wat pa....mnyakitkan mata cek ja....hang igt hang tu chomey sgt ka..p cek muka kt cermin tu dulu...muka cntek sbb make up 2,3 lapis wat pa...cantek kt dunia x smestinya cntik kat akhrat kan...uih...cek pantang bebenor ngn mnusia lanie...kita duk snyum meleret2 smpai besak mulot2,depa buat2 xnampak ja...mentang2 Allah kasi rezeki lbeyh..depa trus smbong..lupa diri no..syg bonar,mudo2 dah gilo..bkn stkat org muda ja smbong,yg tua bangka pon sme je (rumah kata prgi,kubo kata mari)..so scary...smua nie hak ALLAH weyh...tuhan nk trik blik rezeki skjp ja,dlm skelip mata ja...syukur la dgn apa yg ada..jgn duk riak ,takbur sgt....kite kat ats dunia nie same je wlaupn aku xcute,kau cute..yg kat ats,jgn lupe yg kt bwh nie..jgn ditindas org2 yg d bwh malah bntulah antre stu sme laen...bru la hidup s0nang lenang eh..

geng slipper japan!!!

penduduk kg kembang semangkuk sdg bposing....
 saat2 manis mse at matrik d0lu kala msih lg bgendang gendut d igtn..nie la st time ak maen baling slipper japan yg besar nye mak aii,cam jin yg pakai...huuhaa....maen plak ngn pduduk kg kmbang smangkuk,,peghh mmg kalah r kanak ribena..pnuh ngn gelak ktawe jek..rahahaha....
 
warming up dlm lopak
 haha,..si mamak tgh carik mgse tuk d ajak bgolek2 dlm lopak...
waa...rindu bangat seyh kt korang....gempak hbs ar kal0 bab2 maen....hihihi
selepas kjadian
 part paling bez nak maen kat mne lg kalau bkn kt datarn tmenggung..
agak2 dah p0nat maen baling slipper koyak..ktorg pn rest kt tpi longkang smbl lepak2...woo...chill laa...smpai lupe paper kimia stu lg....kuang asam pnye b00duck...
mne korang nie,ble nak maen sme2 lg nie???? 
ap pn,ak xkn lupekn korang smpai ble2
rinduu giler kt korang...
p/s ; tiey 10's 4 da m0vie H27..yuhuu!!
 

 

lelaki YG kehilangan tulang rusuknya

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini? LELAKI: Kamu!!! WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa? LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku. Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya... Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!" Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan,WANITA "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA.  Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI itu ego, tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA. Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali.  LELAKI: Apa khabar? WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang? LELAKI: Belum. WANITA: Saya akan terbang ke New York. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah. WANITA tersenyum manis, berlalu dgn ucapan "Selamat tinggal.." Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu dsebabkan  tulang rusuknya sendiri yang telah dipatahkannya.Diia akui tulang rusuknya itu adalah WANITA itu . Akibatnya dia menaggung segala penyesalan itu spanjat hayatnya..
.........................